A helytelen életmód(üzemmód) következményei

Az emberi szervezetben a helytelen életmód hatására az éltető vért szállító erekben lerakódások keletkezek, melyek leszűkítik azok keresztmetszetét, ezáltal pedig lecsökken a rajtuk átszállítható vér mennyisége. Ugyan a szív – ami végül is egy szivattyú – igyekszik nagyobb ütemben továbbítani az anyagot, ám ez egy sziszifuszi munka, melynek infarktus a vége.

Az emberi szervezethez hasonlóan a temperálók működésében is létfontosságú a helyes üzemmód (életmód), vagyis a hőközlő folyadék (legyen az víz vagy olaj) tisztasága, jó minősége. Sajnálatos módon még mindig nagyon sok temperáló készülék kénytelen egészségtelen üzemmódban dolgozni és kezeletlen, szűretlen, vagy csak alig szűrt folyadékkal leküzdeni a feladatokat. Ennek pedig egyenes következménye a csövek keresztmetszetének beszűkülése, majd teljes elzáródása.

Az alábbi fotókon jól láthatók a kezdődő „érszűkület” jelei.

Eláruljuk a nagy titkot. A két főbűnös, a vízkő és a rozsdaiszap. Mindkettő ellen létezik hatékony megoldás, melyek ugyan igényelnek mémi beruházást, ám nem ablakon kidobott pénzek, és ha mindenki alkalmazná őket, nekünk kevesebb munkánk lenne. 😉

 

 

 

Categories: temperáló
Tags: